DogsDating
 
   

Før du køber hund

 

Pas på hundehandlere og private "kennelklubber" 

Artiklen er venligst stillet til rådighed af Dansk Kennel Klub

 

Dansk Kennel Klub er medlem af en international organisation af kennelklubber (FCI). FCI anerkender kun én national kennelklub i hvert land. I Danmark er det Dansk Kennel Klub (DKK). I hele FCI-systemet med 80 medlemslande anerkender man kun de stambøger, der er udstedt af de nationale kennelklubber.

 

Begreberne "kennelklub" og "stambog" er ikke noget, som Dansk Kennel Klub har eneret på. En kreativ forretningsmand eller en hvilken som helst hundeklub/-forening kan føre sig frem som "kennelklub", ligesom enhver kreativ person med en computer kan udskrive en "stambog".

 

Navnlig for racer, hvor der er stor efterspørgsel på hvalpe og derfor ventetider, ser vi, at køberne bliver utålmodige og falder for "gode tilbud". Det skaber grobund for et marked, som Dansk Kennel Klub typisk først bliver kontaktet om, når skaden er sket.

 

Nogle af de købere, der henvender sig til Dansk Kennel Klub eller til Dansk Kennel Klubs specialklubber har købt hund hos hundehandlere, som importerer hele kuld hvalpe fra Østeuropa.

 

Personer, der opkøber hunde med videresalg for øje eller opdrætter og/eller sælger hunde, der ikke er stambogsført i Dansk Kennel Klub kan ikke optages som medlem af Dansk Kennel Klub.

 

Andre har købt hunde, som er stambogsført i foreninger, der ikke er anerkendt af Dansk Kennel Klub som stambogsførende forening eller er købt med en "hjemmelavet" stambog.

 

Baggrunden for henvendelserne kan være, at køberne har dårlige erfaringer med den hund, de har købt. Den kan f.eks. være syg, atypisk, sky og bange eller have et ukontrollabelt, aggressivt temperament. Samtidig har køberne måske også dårlige erfaringer med sælgerne, som de enten ikke kan træffe eller ikke kan blive enige med.

 

Køberne føler sig ladt i stikken og håber så, at Dansk Kennel Klub eller Dansk Kennel Klubs specialklubber kan hjælpe dem med at komme efter sælgeren. Men det har vi ikke mulighed for, da disse sælgere ikke er tilsluttet Dansk Kennel Klub.

 

Har man købt sådan et sted, må man derfor enten henvende sig til en advokat eller til Forbrugerklagenævnet på tlf. 70 13 13 30.

 

Læs også afsnittet "Undgå faldgruber!" under punktet "Køb af hund" på hjemmesiden for Dansk Kennel Klub.

 

Dansk Kennel Klub anerkender kun stambøger, der er udstedt af de nationale kennelklubber, der er en del af FCI-systemet. Dansk Kennel Klub anerkender derfor ikke stambøger, som er udstedt af private personer/foreninger som f.eks. CKC (Continental Kennel Club), DRU (Dansk Racehunde Union), DHL (Danske Hundeejeres Landsforening) o.s.v.

 

 

Dogsdating siger tak for hjælpen til :

 
Porcupine`s Delta Manok.
Kanifiq Angel Of Burning Ice
Redwitch Turning Heads